In­do­ne­si­sche kip uit de oven met wok­groen­ten

Zo lekker en authentiek oosters heb je je kip vast niet vaak gegeten!

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Zo lekker en authentiek oosters heb je je kip vast niet vaak gegeten! 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil en rasp ondertussen de gember. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de helft van de gember, de helft van de knoflook, de honing en helft van de ketjap in een kommetje tot marinade. Vet de ovenschaal in met de helft van de olie.
  2. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van ½ cm diep in de velkant van de kippenpoten. Bestrijk de poten rondom met de marinade. Bestrijk ook de inkepingen. Leg op de velkant in de ingevette ovenschaal en bak de kippenpoten ca. 30 min. tot ze gaar zijn. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Breng ondertussen een pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook 8 min. op laag vuur. Giet af, doe het vuur uit en laat 15 min. met de deksel op de pan staan.
  4. Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spitskool, Chinese roerbakmix, de rest van de gember, de rest van de knoflook en de helft van de salade-ui 3 min. Breng op smaak met de rest van de ketjap en peper.
  5. Garneer de groenten met de seroendeng en de kippenpoten met de salade-ui. Serveer met de rijst en de rest van de seroendeng.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Undurraga Carménère.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.050 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Indonesische kip uit de oven met wokgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­do­ne­si­sche kip uit de oven met wok­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 cm verse gember
  • 4 tenen knoflook

Schil en rasp ondertussen de gember. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

3
3
  • 2 el honing
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el (arachide)olie

Meng de helft van de gember, de helft van de knoflook, de honing en ketjap in een kommetje tot marinade. Vet de ovenschaal in met de olie.

4
4
  • 4 scharrel kippenpoten naturel

Maak met een scherp mes schuine inkepingen van ½ cm diep in de velkant van de kippenpoten.

5
5

Bestrijk de poten rondom met de marinade. Bestrijk ook de inkepingen.

6
6

Leg op de velkant in de ingevette ovenschaal en bak de kippenpoten ca. 30 min. tot ze gaar zijn. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 300 g gele rijst

Breng ondertussen een pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook 8 min. op laag vuur.

8
8

Giet af, doe het vuur uit en laat 15 min. met de deksel op de pan staan.

9
9
  • ½ bosje salade-ui

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes.

10
10
  • 1 el (arachide)olie
  • 300 g gesneden spitskool
  • 400 g Chinese roerbakmix
  • 2 el ketjap manis

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spitskool, Chinese roerbakmix, de rest van de gember, de rest van de knoflook en de helft van de salade-ui 3 min. Breng op smaak met de rest van de ketjap en peper.

11
11
  • 4 el seroendeng

Garneer de groenten met de seroendeng en de kippenpoten met de salade-ui. Serveer met de rijst en de rest van de seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.