Ha­ri­cots verts­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de oc­to­pus

Dit bijzondere voorgerecht kun je ook heel goed als luxe lunch serveren.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Dit bijzondere voorgerecht kun je ook heel goed als luxe lunch serveren. 4 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers citroen uit en snijd de knoflook fijn. Snijd 3 takjes dille fijn, bewaar de rest voor later. Snijd de octopus in plakjes van 1.5 cm. Meng 1 el citroensap, 1/5 van de olie, de helft van de knoflook, de gesneden dille, octopus, peper en eventueel zout in een kom en laat min. 30 min. buiten de koelkast marineren.
  2. Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook in ruim water met zout in 11 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en kook de laatste 5 min. met de krieltjes mee.
  3. Doe ondertussen de ansjovis, 2/3 van de rest van de dille, de rest van de knoflook, de rest van de olie en wat peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de dressing op smaak met de rest van het citroensap.
  4. Giet de aardappel en haricots verts af, verdeel over een grote platte schaal en schep om met de dressing. Laat afkoelen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Laat de pan op het vuur staan. Laat de octopus uitlekken en bak 3 min. op middelhoog vuur.
  5. Schep de aardappel en haricots verts om met de boerenkool en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de pijnboompitten. Leg de octopus op de salade en garneer met de overgebleven dille. Snijd de rest van de citroen in plakjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met wilde zalmeitjes.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 3 g
Tags

Haricots vertssalade met gemarineerde octopus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ri­cots verts­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de oc­to­pus

1
1
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g dille
  • 200 g octopusarmen (koelvers)

Pers citroen uit en snijd de knoflook fijn. Snijd 3 takjes dille fijn, bewaar de rest voor later. Snijd de octopus in plakjes van 1.5 cm.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 el olijfolie

Meng 1 el citroensap, de olie, de helft van de knoflook, de gesneden dille, octopus, peper en eventueel zout in een kom en laat min. 30 min. buiten de koelkast marineren.

3
3
  • 300 g krieltjes

Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook in ruim water met zout in 11 min. gaar.

4
4
  • 150 g haricots verts

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en kook de laatste 5 min. met de krieltjes mee.

5
5
  • 1 ansjovisfilets in olijfolie
  • 4 el olijfolie

Doe ondertussen de ansjovis, 2/3 van de rest van de dille, de rest van de knoflook, de rest van de olie en wat peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

6
6

Breng de dressing op smaak met de rest van het citroensap.

7
7

Giet de aardappel en haricots verts af, verdeel over een grote platte schaal en schep om met de dressing. Laat afkoelen.

8
8
  • 30 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

9
9

Laat de pan op het vuur staan. Laat de octopus uitlekken en bak 3 min. op middelhoog vuur.

10
10
  • 40 g babyboerenkool

Schep de aardappel en haricots verts om met de boerenkool en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de pijnboompitten.

11
11
  • ½ citroen

Leg de octopus op de salade en garneer met de overgebleven dille. Snijd de rest van de citroen in plakjes en serveer erbij.

combinatietip:

Lekker met wilde zalmeitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.