Wraps met sprink­ha­nen

Eiwitrijke insecten zijn heel geschikt als vleesvervanger. Ze geven deze bijzondere, Mexicaanse wraps een nootachtige smaak.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Eiwitrijke insecten zijn heel geschikt als vleesvervanger. Ze geven deze bijzondere, Mexicaanse wraps een nootachtige smaak. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, selderij en sprinkhanen 3 min. Schep goed om. Voeg de carribbean spice en oregano toe en bak 1 min. mee.
  2. Snijd de sla in dunne reepjes en laat de mais uitlekken. Meng de sla in een kom met de paprikamix en mais. Snijd de koriander grof. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
  3. Beleg de wraps met het sprinkhanenmengsel, de salade, avocado en een schepje salsa. Bestrooi met de koriander en rol op.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 730 mg
  • vezels 15 g
Tags

Wraps met sprinkhanen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met sprink­ha­nen

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el koolzaadolie
  • 30 sprinkhanen

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, selderij en sprinkhanen 3 min. Schep goed om.

3
3
  • 1 el Caribbean Spice specerijenmelange
  • 1 el gedroogde oregano

Voeg de carribbean spice en oregano toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 1 kropje babyromainesla
  • 300 g mais
  • 150 g paprika rauwkost
  • 15 g koriander

Snijd de sla in dunne reepjes en laat de mais uitlekken. Meng de sla in een kom met de paprikamix en mais. Snijd de koriander grof.

5
5
  • 8 tortillawraps

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

7
7
  • 175 g pittige salsadip

Beleg de wraps met het sprinkhanenmengsel, de salade, avocado en een schepje salsa. Bestrooi met de koriander en rol op.

combinatietip:

Lekker met geraspte kaas. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.