Meel­worm­cur­ry met yog­hurt & naan­brood

Doe ’ns gek en waag je aan deze Indiase specialiteit. Lékker dat het is!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Doe ’ns gek en waag je aan deze Indiase specialiteit. Lékker dat het is! 4 personen
2 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de steelaanzet van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de meelwormen 1 min. Voeg de ui, knoflook, gember en peper toe en bak nog 3 min. Voeg de garam masala toe aan het meelwormmengsel en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk in de pan en verhit al roerend tot een gebonden saus. Los de groentebouillontablet erin op.
  3. Voeg de bloemkool en tuinerwten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes koken. Verwarm de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de yoghurt en naan er apart bij.

combinatietip:

Lekker met wat blaadjes koriander.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid

Meelwormcurry met yoghurt & naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meel­worm­cur­ry met yog­hurt & naan­brood

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd de steelaanzet van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 2 el koolzaadolie
  • 25 g meelwormen

Verhit de olie in een hapjespan en bak de meelwormen 1 min. Voeg de ui, knoflook, gember en peper toe en bak nog 3 min.

4
4
  • 1 el garam masala
  • 70 g tomatenpuree

Voeg de garam masala toe aan het meelwormmengsel en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.

5
5
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillontablet

Schenk de kokosmelk in de pan en verhit al roerend tot een gebonden saus. Los de groentebouillontablet erin op.

6
6
  • 450 g bloemkoolroosjes
  • 350 g tuinerwten

Voeg de bloemkool en tuinerwten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes koken.

7
7
  • 4 mini-naanbroodjes
  • 170 g Griekse yoghurt

Verwarm de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de yoghurt en naan er apart bij.

combinatietip:

Lekker met wat blaadjes koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.