Chi­li con car­ne met kof­fietwist

De espresso geeft alle ingrediënten een heerlijk intense smaak.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De espresso geeft alle ingrediënten een heerlijk intense smaak. 2 personen
3 23

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt, de picadillo, chiliflakes, peper en zout 4 min. op middelhoog vuur.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Laat de espressostick oplossen in 60 ml heet water.
  4. Voeg de knoflook toe aan het gehaktmengsel in de hapjespan en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, espresso, roerbakmix, tomaten en ketjap manis toe en laat 20 min. met de deksel schuin op de pan stoven. Roer regelmatig en druk de tomaten stuk met een houten lepel.
  5. Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Serveer de chili met de rijst en garneer met de peterselie.

bereidingstip:

Hoe pittig wil je het hebben? Je kunt het toevoegen van de chiliflakes ook achterwege laten en iedereen aan tafel zelf het gerecht op smaak laten brengen.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Penfolds Rawson's Retreat Shiraz-Cabernet Sauvignon.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.605 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 40 2016

Chili con carne met koffietwist

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne met kof­fietwist

1
1
  • 150 g basmatirijst

Breng een pan water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar.

2
2

Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 200 g mager rundergehakt
  • 2 tl picadillo
  • ½ tl chiliflakes

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt, de picadillo, chiliflakes, peper en zout 4 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 200 g kidneybonen
  • 1 espressostick
  • 60 ml heet water

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Laat de espressostick oplossen in het hete water.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5

Voeg de knoflook toe aan het gehaktmengsel in de hapjespan en bak 1 min. mee.

6
6
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 el ketjap manis

Voeg de bonen, espresso, roerbakmix, tomaten en ketjap manis toe en laat 20 min. met de deksel schuin op de pan stoven.

7
7

Roer regelmatig en druk de tomaten stuk met een houten lepel.

8
8
  • 15 g peterselie

Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Serveer de chili met de rijst en garneer met de peterselie.

bereidingstip:

Hoe pittig wil je het hebben? Je kunt het toevoegen van de chiliflakes ook achterwege laten en iedereen aan tafel zelf het gerecht op smaak laten brengen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.