Mal­se schar­rel­kip met een Ca­ri­bi­sche touch en spi­cy bo­nen

In dit gerecht komen meerdere keukens samen. Ontdek alle smaken!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In dit gerecht komen meerdere keukens samen. Ontdek alle smaken! 4 personen
4 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • kaasschaaf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de friet met de helft van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep elke 5 min. om. Breng op smaak met zout.
  2. Meng ondertussen de kipfilets met de Jamaican jerk en de helft van de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de chorizo in kleine stukjes en de ui in flinterdunne halve ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. goudbruin en krokant. Schep met de chorizo-olie uit de pan in een kommetje.
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Bak 15 min. op laag vuur. Keer halverwege. Breng ondertussen een pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de ui toe.
  4. Was ondertussen de komkommer. Schaaf met de kaasschaaf in linten en doe in een kom. Voeg de azijn en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de yoghurt met de mayonaise. Giet de sperziebonen met ui af en meng met de gebakken chorizo en chorizo-olie. Neem de friet uit de oven en serveer met de kip, chorizobonen, komkommer en yoghurtmayonaise.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Château Tapie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 980 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Malse scharrelkip met een Caribische touch en spicy bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se schar­rel­kip met een Ca­ri­bi­sche touch en spi­cy bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 700 g verse Franse friet
  • 2 el (arachide)olie

Meng de friet met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant.

3
3

Schep elke 5 min. om. Breng op smaak met zout.

4
4
  • 4 scharrelkipfilets
  • 85 g Griekse yoghurt
  • 2 tl Jamaican jerk

Meng ondertussen de kipfilets met de Jamaican jerk en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 60 g chorizo
  • 1 rode ui

Snijd de chorizo in kleine stukjes en de ui in flinterdunne halve ringen.

6
6

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 4 min. goudbruin en krokant. Schep met de chorizo-olie uit de pan in een kommetje.

7
7
  • 2 el (arachide)olie

Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Bak 15 min. op laag vuur. Keer halverwege.

8
8
  • 500 g sperziebonen

Breng ondertussen een pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de ui toe.

9
9
  • 1 komkommer
  • 50 ml azijn
  • 50 ml kraanwater

Was ondertussen de komkommer. Schaaf met de kaasschaaf in linten en doe in een kom. Voeg de azijn en het water toe.

10
10
  • 85 g Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de yoghurt met de mayonaise.

11
11

Giet de sperziebonen met ui af en meng met de gebakken chorizo en chorizo-olie.

12
12

Neem de friet uit de oven en serveer met de kip, chorizobonen, komkommer en yoghurtmayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.