Trio van oven­kriel, bloem­kool­sa­la­de & crunchy kaas­bur­ger

Een bijzonder hoofdgerecht. Met in de hoofdrol: salade van bloemkool.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een bijzonder hoofdgerecht. Met in de hoofdrol: salade van bloemkool. 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en halveer de krieltjes. Verdeel ze over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  2. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de krieltjes om. Leg de bloemkool en paprika naast de krieltjes en besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout. Rooster nog 10 min. in het midden van de oven.
  3. Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de kappertjes, dille, het citroenrasp en -sap met 3 el olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kaasburgers in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem de bakplaat uit de oven en meng de warme bloemkool en paprika in een kom met de dressing. Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Serveer met de krieltjes en kaasburgers.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

*De rest van de veldsla gebruik je voor de penne met balletjes en paprika-venkelsaus uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Godello

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Trio van ovenkriel, bloemkoolsalade & crunchy kaasburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Trio van oven­kriel, bloem­kool­sa­la­de & crunchy kaas­bur­ger

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg krieltjes
  • 2 el (olijf)olie

Was en halveer de krieltjes. Verdeel ze over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

4
4
  • 700 g bloemkoolroosjes
  • 1 rode paprika

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5

Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de krieltjes om.

6
6
  • 1 el (olijf)olie

Leg de bloemkool en paprika naast de krieltjes en besprenkel met de olie, peper en eventueel zout. Rooster nog 10 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 100 g kappertjes
  • 15 g dille
  • 1 citroen

Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

8
8
  • 3 el (olijf)olie

Meng de kappertjes, dille, het citroenrasp en -sap met de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 2 el (olijf)olie
  • 4 vega kaasburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kaasburgers in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

10
10

Neem de bakplaat uit de oven en meng de warme bloemkool en paprika in een kom met de dressing.

11
11
  • 40 g veldsla

Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Serveer met de krieltjes en kaasburgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.