Noe­delsoep met cour­get­te­lin­ten

De noedels maak je zelf van... courgette! Daardoor is de soep superlight.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De noedels maak je zelf van... courgette! Daardoor is de soep superlight. 4 personen
2 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • mandoline

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Doe de gember met het water, de bouillon, vissaus, palmsuiker en steranijs in een soeppan en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur trekken. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Rasp met de mandoline noedels van de courgette.
  2. Voeg de roerbakmix en peultjes toe aan de bouillon en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de courgettenoedels toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Halveer de eieren. Schep de soep in 4 ruime kommen. Leg in elke kom 2 eihelften en garneer met de reepjes kipfilet. Lekker!

Tip:

Je kunt de kokospalmsuiker ook vervangen door ½ el ahornsiroop.

Tip:

Heb je geen mandoline? Snijd de courgette over de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van het vruchtvlees.

Tip:

Lekker met koriander en limoen.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.820 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsoep met courgettelinten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep met cour­get­te­lin­ten

1
  • 6 cm verse gember

Schil de gember en snijd in dunne plakjes.

2
  • 2 liter water
  • 2 runderbouillontabletten
  • 1 el vissaus
  • 1 el kokospalmsuiker
  • 2 steranijsjes

Doe de gember met het water, de bouillontabletten, vissaus, suiker en steranijs in een soeppan en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur trekken.

3
  • 4 eieren
  • 1 courgette

Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Rasp met de mandoline noedels van de courgette.

Tip: Heb je geen mandoline? Snijd de courgette over de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van het vruchtvlees.

4
  • 500 g Thaise roerbakmix
  • 200 g peultjes

Voeg de roerbakmix en peultjes toe aan de bouillon en kook nog 5 min. op middelhoog vuur.

5

Voeg de laatste minuut van de kooktijd de courgettenoedels toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
  • 100 g gerookte kipfilet

Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Halveer de eieren.

7

Schep de soep in 4 ruime kommen. Leg in elke kom 2 eihelften en garneer met de reepjes kipfilet. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.