Oveng­noc­chi met to­nijn, cham­pig­nons en to­maat

Deze mediterrane ovenschotel kan altijd: lekker snel en lekker anders, met gnocchi.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze mediterrane ovenschotel kan altijd: lekker snel en lekker anders, met gnocchi. 4 personen
3 108

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en bak de champignonroerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 min. door en draai het vuur uit.
  3. Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de arrabbiata pesto door pesto rosso voor een mildere smaak.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht t/m het malen van het broodkruim een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oveng­noc­chi met to­nijn, cham­pig­nons en to­maat

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 el olie
  • 500 g gnocchi

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

3
  • 1 el olie
  • 400 g champignonroerbakmix

Verhit de olie in een ruime pan en bak de champignonroerbakmix 4 min. op middelhoog vuur.

4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el arrabbiata pesto
  • 370 g tonijn

Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 min. door en draai het vuur uit.

5
  • 1 ciabattina
  • 1 el Italiaanse kruiden

Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe.

6

Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel.

7

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Lekker!

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de arrabbiata pesto door pesto rosso voor een mildere smaak.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht t/m het malen van het broodkruim een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.