Bla­der­deeg­pak­ket­je met ra­gout, pad­den­stoe­len en dop­erw­ten

Inpakken en bakken maar: deze voedzame bladerdeeghap kun je als hoofdgerecht én hapje tussendoor eten.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Inpakken en bakken maar: deze voedzame bladerdeeghap kun je als hoofdgerecht én hapje tussendoor eten. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de paddenstoelenmelange in stukjes. Verhit 1 el olie in een ruime hapjespan en bak de paddenstoelen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer de croquettenvulling en doperwten door de paddenstoelen en draai het vuur uit. Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt.
  2. Rol de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot 14 x 14 cm. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de paddenstoelenragout over de plakken en houd een rand van minimaal 2½ cm vrij. Bestrijk de randen met eigeel. Bedek de ragout met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met de rest van het eigeel en snijd met een scherp mesje een kruisje in het midden. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Klop ondertussen een dressing van de rest van de olie, de azijn en mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salademix en serveer de salade met de ragoutpakketjes.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bla­der­deeg­pak­ket­je met ra­gout, pad­den­stoe­len en dop­erw­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
2
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm

Snijd de paddenstoelenmelange in stukjes. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de paddenstoelen en tijm 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 400 g Bicro Amsterdam corquettenvulling
  • 100 g doperwten
  • 1 ei

Roer de croquettenvulling en doperwten door de paddenstoelen en draai het vuur uit. Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

4
4
  • 8 plakjes bladerdeeg

Rol de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot 14 x 14 cm. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Verdeel de paddenstoelenragout over de plakken en houd een rand van minimaal 2½ cm vrij. Bestrijk de randen met eigeel.

6
6

Bedek de ragout met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht.

7
7

Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met de rest van het eigeel en snijd met een scherp mesje een kruisje in het midden.

8
8

Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 3 el olijfolie
  • ½ el wittewijnazijn
  • ½ el dijonmosterd

Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn en mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 300 g salademix

Meng de dressing door de salademix en serveer de salade met de ragoutpakketjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.