Chickslo­ve­foods bloem­kool­pu­ree met zalm in pis­ta­che­korst­je

Eters vanavond? Met dit chic uitziende gerecht gooi je zeker weten hoge ogen, en het is nog makkelijk te maken ook!

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Eters vanavond? Met dit chic uitziende gerecht gooi je zeker weten hoge ogen, en het is nog makkelijk te maken ook! 2 personen
3 27

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pan water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en kook de bloemkoolroosjes in 20 min. gaar.
  2. Hak ondertussen de pistachenoten grof en doe in een diep bord. Meng de bloem in een diep bord met wat peper en klop in een ander diep bord het ei los met een vork.
  3. Verdeel de zalm in gelijke porties. Haal deze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de pistachenoten. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gepaneerde zalm op middelhoog vuur in 8 min. rosé (bijna gaar). Keer halverwege.
  4. Giet de bloemkool af en pureer met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de puree en zalm over de borden.

variatietip:

In plaats van speltbloem kun je ook gewone tarwebloem gebruiken.

combinatietip:

Lekker met een salade van bietjes, appel, appelazijn en rode ui.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Chickslovefoods bloemkoolpuree met zalm in pistachekorstje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chickslo­ve­foods bloem­kool­pu­ree met zalm in pis­ta­che­korst­je

1
1
  • 2 kleine bloemkolen
  • 1 tuinkruidenbouillontablet

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pan water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en kook de bloemkoolroosjes in 20 min. gaar.

2
2
  • 190 g pistachenoten

Hak ondertussen de pistachenoten grof en doe in een diep bord.

3
3
  • 50 g speltbloem
  • 2 eieren

Meng de bloem in een diep bord met wat peper en klop in een ander diep bord het ei los met een vork.

4
4
  • 600 g zalmfilet

Verdeel de zalm in gelijke porties. Haal deze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de pistachenoten.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gepaneerde zalm op middelhoog vuur in 8 min. rosé (bijna gaar). Keer halverwege.

6
6

Giet de bloemkool af en pureer met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de puree en zalm over de borden.

variatietip:

In plaats van speltbloem kun je ook gewone tarwebloem gebruiken.

combinatietip:

Lekker met een salade van bietjes, appel, appelazijn en rode ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.