In­di­a­se kriel­tjes met spi­na­zie, lams­worst­jes en mang­ochut­ney

Supersnel gerecht met lekker veel groenten, dat ook nog eens gluten- én lactosevrij is. Ideaal!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas Supersnel gerecht met lekker veel groenten, dat ook nog eens gluten- én lactosevrij is. Ideaal! 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met de tandoori masala in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de worstjes in 5 min. rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
  3. Voeg de spinazie, tuinerwtjes, worteltjes, peper en eventueel zout toe aan het achtergebleven bakvet en bak 6 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de koriander grof.
  4. Schep de koriander door de krieltjes en verdeel met de groenten en worstjes over de borden. Schep op elk bord 1 el mangochutney en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Indiase krieltjes met spinazie, lamsworstjes en mangochutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se kriel­tjes met spi­na­zie, lams­worst­jes en mang­ochut­ney

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 900 g kleine krieltjes
  • ½ el tandoori masala

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met de tandoori masala in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 270 g gekruide lamsworstjes

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de worstjes in 5 min. rondom bruin en gaar.

3
3

Neem de worstjes uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.

4
4
  • 300 g wilde spinazie
  • 500 g tuinerwtjes en worteltjes

Voeg de spinazie, tuinerwtjes en worteltjes, peper en eventueel zout toe aan het achtergebleven bakvet en bak 6 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de koriander grof.

6
6

Schep de koriander door de krieltjes en verdeel met de groenten en worstjes over de borden.

7
7
  • 4 el mangochutney

Schep op elk bord 1 el mangochutney en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.