Boe­ren­kool­stamp­pot met wor­tel, pas­ti­naak & ge­hakt­bal

Grootmoeders boerenkoolstamp, maar met gehaltballen in plaats van worst. En: zoetzure Amsterdamse uien!

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Grootmoeders boerenkoolstamp, maar met gehaltballen in plaats van worst. En: zoetzure Amsterdamse uien! 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de laurier en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in 4 gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Bak de laatste minuut mee.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan water met zout. Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee. Laat de aardappel en groenten uitlekken en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolstamppot met wortel, pastinaak & gehaktbal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stamp­pot met wor­tel, pas­ti­naak & ge­hakt­bal

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 2 tl gemalen laurier

Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de laurier en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2

Verdeel in gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van.

3
3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig.

4
4

Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig.

5
5
  • 340 g Amsterdamse uien

Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Bak de laatste minuut mee.

6
6
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 400 g pastinaak
  • 200 g winterpeen

Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan water met zout.

7
7
  • 300 g gesneden boerenkool

Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee.

8
8

Laat de aardappel en groenten uitlekken en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.