Goed­ge­vul­de to­ma­ten-groen­te­soep met rook­worst

Extra voordeel van deze supervoedzame soep: hij staat zó op tafel.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Extra voordeel van deze supervoedzame soep: hij staat zó op tafel. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de aardappelpartjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en voeg samen met de groenten, passata en het water toe aan de aardappel. Breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur met de deksel schuin op de pan. Roer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen het basilicum in reepjes. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met focaccia- croutons knoflook (bakje 40 g, koelvers). Het gerecht is dan niet meer glutenvrij

Tip:

Maak een dubbele hoeveelheid en eet de soep een dag later als lunch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.430 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Goedgevulde tomaten-groentesoep met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Goed­ge­vul­de to­ma­ten-groen­te­soep met rook­worst

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 450 g Toscaanse aardappelpartjes

Verhit de olie in een (soep)pan en bak de aardappelpartjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 1 rookworst
  • 900 g gegrilde groenten
  • 690 ml passata di pomodoro
  • 800 ml water

Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en voeg samen met de groenten, passata en het water toe aan de aardappel.

3
3

Breng aan de kook en laat 10 min. koken op middelhoog vuur met de deksel schuin op de pan. Roer regelmatig.

4
4
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen het basilicum in reepjes. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met het basilicum.

combinatietip:

Lekker met focaccia- croutons knoflook (bakje 40 g, koelvers). Het gerecht is dan niet meer glutenvrij

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.