Kar­bo­na­de, aard­ap­pel­tjes en ro­de­kool-ro­zij­nen­sa­la­de

Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen. 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de kruidenboter in een hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie en druk ze in beide kanten van de karbonades. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Meng in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonades met de aardappeltjes en salade.

variatietip:

Je kunt het witlof ook vervangen door gesneden witlof (zak 500 g, koelvers). En voeg eventueel tuinkers aan de salade toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2016

Karbonade, aardappeltjes en rodekool-rozijnensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­bo­na­de, aard­ap­pel­tjes en ro­de­kool-ro­zij­nen­sa­la­de

1
1
  • 1½ el verse kruidenboter met knoflook
  • 600 g bakaardappeltjes

Verhit de kruidenboter in een hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 4 takjes salie
  • 4 ribkarbonades

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie en druk ze in beide kanten van de karbonaden. Bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 1½ el verse kruidenboter met knoflook

Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 500 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes.

5
5
  • 300 g gesneden rodekool
  • 100 g royale rozijnen
  • 75 ml sladressing caesar

Meng het lof in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Serveer de karbonades met de aardappeltjes en salade.

variatietip:

Je kunt het witlof ook vervangen door gesneden witlof (zak 500 g, koelvers). En voeg eventueel tuinkers aan de salade toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.