Zalm­bur­ger met fris­se zee­wier-rijst­sa­la­de

Een burger voor echte visliefhebbers! Ben je klaar voor een beetje pit?

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Een burger voor echte visliefhebbers! Ben je klaar voor een beetje pit? 2 personen
4 45

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af en laat afkoelen in een schaal.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak ondertussen de kaiserbroodjes in het midden van de oven in ca. 6-8 min. af.
  3. Was ondertussen de halve komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Snijd de halve paksoi in stukjes. Meng de komkommer met de rijst, paksoi en zeewiersalade. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
  4. Snijd de kaiserbroodjes doormidden en beleg ze achtereenvolgens met de veldsla, zalmburgers en wasabimayonaise. Serveer de burgers met de rijstsalade.

variatietip:

Ook lekker met kabeljauwburgers.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 109 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.380 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2016, Allerhande Box week 44 2016

Zalmburger met frisse zeewier-rijstsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­bur­ger met fris­se zee­wier-rijst­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 75 g basmatirijst

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel zout toe.

3
3

Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af en laat afkoelen in een schaal.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 2 gepaneerde zalmburgers

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 2 kaiserbroodjes

Bak ondertussen de kaiserbroodjes in het midden van de oven in ca. 6-8 min. af.

6
6
  • ½ komkommer

Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes.

7
7
  • ½ paksoi
  • 125 g zeewiersalade
  • 2 el azijn

Snijd de paksoi in stukjes. Meng de komkommer met de rijst, paksoi en zeewiersalade. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.

8
8
  • 35 g veldsla
  • 2 el wasabimayonaise

Snijd de kaiserbroodjes doormidden en beleg ze achtereenvolgens met de veldsla, zalmburgers en wasabimayonaise. Serveer de burgers met de rijstsalade.

variatietip:

Ook lekker met kabeljauwburgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.