Azi­a­ti­sche noe­del­sa­la­de met tofu

Saai zonder vlees? Probeer deze pittige noedelsalade maar eens.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Saai zonder vlees? Probeer deze pittige noedelsalade maar eens. 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de tofu droog. Snijd in blokjes van l x l cm. Meng de tofu en bloem door elkaar. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en frituur de tofu eventueel in delen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep de tofu met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de gefrituurde tofu met de shichimi togarashi. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Doe de tuinerwten in een kom en schenk daar het kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Meng de noedels, erwten, kool, peen, en chilisaus door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedelsalade over de borden en verdeel de tofu erover.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen en extra chilisaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 37 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2016

Aziatische noedelsalade met tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche noe­del­sa­la­de met tofu

1
1
  • 375 g tofu
  • 1 el bloem

Dep de tofu droog. Snijd in blokjes van l x l cm. Meng de tofu en bloem door elkaar.

2
2
  • 225 g rijstnoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

3
3
  • 200 ml arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een wok en frituur de tofu eventueel in delen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.

4
4

Schep de tofu met een schuimspaan uit de wok. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • ½ shichimi togarashi

Meng de gefrituurde tofu met de shichimi togarashi. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 300 g extra fijne tuinerwten
  • 500 ml kokend water

Doe de tuinerwten in een kom en schenk daar het kokende water over. Laat 2 min. staan en giet af.

7
7
  • 300 g gesneden spitskool
  • 150 g peen julienne
  • 4 el zoete chilisaus

Meng de noedels, erwten, kool, peen, en chilisaus door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de noedelsalade over de borden en verdeel de tofu erover.

combinatietip:

Lekker met partjes limoen en extra chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.