Ba­mi goreng met groen­te­bal­le­tjes

Kids smullen van deze Aziatische klassieker met knapperige groenten en groenteballetjes.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Kids smullen van deze Aziatische klassieker met knapperige groenten en groenteballetjes. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd in boogjes. Snijd de bosui in ringetjes van 1 cm.
  2. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een hapjespan en bak hierin de prei 6 min. Voeg de paprikamix toe en bak nog 1 min. mee. Voeg het water en de mix voor bami goreng toe en schep 1 min. om.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de groenteballetjes in 5 min. goudbruin.
  5. Giet de mie af en meng samen met de komkommer en bosui door de saus, warm nog 1 min. door.
  6. Verdeel de bami over 4 borden en garneer met de groenteballetjes.

combinatietip:

Lekker met zoete chilisaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.601 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2016

Bami goreng met groenteballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi goreng met groen­te­bal­le­tjes

1
1
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd in boogjes. Snijd de bosui in ringetjes van 1 cm.

2
2
  • 300 g mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 300 g gesneden prei

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak hierin de prei 6 min.

4
4
  • 150 g paprikamix rauwkost
  • 150 ml water
  • 67 g mix voor bami goreng

Voeg de paprikamix toe en bak nog 1 min. mee. Voeg het water en de mix voor bami goreng toe en schep 1 min. om.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 210 g vegetarische groenteballetjes

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de groenteballetjes in 5 min. goudbruin.

6
6

Giet de mie af en meng samen met de komkommer en bosui door de saus, warm nog 1 min. door.

7
7

Verdeel de bami over 4 borden en garneer met de groenteballetjes.

combinatietip:

Lekker met zoete chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.