Cur­ry ma­dras met vis en lin­zen­rijst

Avondje Indiaas? Ga voor deze goedgevulde curry!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Avondje Indiaas? Ga voor deze goedgevulde curry! 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst en linzen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min.
  2. Voeg de prei, kokosmelk, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Snijd ondertussen de vis in grove stukken. Leg de vis in de curry, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Serveer de curry met de rijst met linzen en garneer met de tomaat en koriander.

combinatietip:

Lekker met een schijfje limoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 292 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2016

Curry madras met vis en linzenrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry ma­dras met vis en lin­zen­rijst

1
1
  • 300 g rijst en linzen

Kook de rijst en linzen in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 3 el kruidenpasta madras

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min.

3
3
  • 600 g gesneden prei
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de prei, kokosmelk, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook.

4
4
  • 300 g schelvisfilet

Snijd ondertussen de vis in grove stukken. Leg de vis in de curry, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

5
5
  • 3 tomaten
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof.

6
6

Serveer de curry met de rijst met linzen en garneer met de tomaat en koriander.

combinatietip:

Lekker met een schijfje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.