Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en worst

Een keer geen aardappel bij je boerenkool met worst, maar pasta. Een verrassing, maar o zo lekker!

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een keer geen aardappel bij je boerenkool met worst, maar pasta. Een verrassing, maar o zo lekker! 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen het vel van de worsten. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de gesneden ui 5 min.
  2. Duw het vlees met een pollepel in stukjes. Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee. Doe er de kookroom, het kippenbouillontablet en het water bij en stoof 4 min. op middelhoog vuur.
  3. Halveer ondertussen de romaatjes. Meng met de spaghetti door het worst-boerenkoolmengsel.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 10 - Verse oogst, Receptkaarten Allerhande 2 2016

Spaghetti met boerenkool en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en worst

1
1
  • 300 g vezelrijke spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 4 braadworsten

Verwijder ondertussen het vel van de worsten.

3
3
  • 300 g gesneden uien

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de gesneden ui 5 min.

4
4
  • 300 g boerenkool

Duw het vlees met een pollepel in stukjes. Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee.

5
5
  • 250 ml kookroom light
  • ½ kippenbouillontablet
  • 250 ml heet water

Doe er de kookroom, het kippenbouillontablet en het water bij en stoof 4 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 250 g romaatjes

Halveer ondertussen de romaatjes. Meng met de spaghetti door het worst-boerenkoolmengsel.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.