Ve­ga fala­fel-sla­wraps met ho­me­ma­de tzat­zi­ki

Slablaadjes gebruiken als wraps: goed én verantwoord idee!

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Slablaadjes gebruiken als wraps: goed én verantwoord idee! 4 personen
2 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de helft van de komkommer en meng met het zout. Doe in een bolzeef en hang 10 min. boven een kom, zodat het vocht eruit lekt.
  3. Snijd ondertussen de rest van de komkommer in blokjes. Was de tomaten, snijd in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.
  4. Leg de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
  5. Spoel ondertussen voor de tzatziki de komkommerrasp onder koud stromend water en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Meng met de yoghurt, knoflook, peper en eventueel zout.
  6. Schep de komkommerblokjes, tomaat, peterselie, radijsmix en dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Haal de blaadjes sla los. Snijd de kern van de kropjes fijn en meng door de rijstsalade. Zet de slabladeren, rijstsalade, falafel en tzatziki in schalen op tafel en laat iedereen zijn eigen slawrap samenstellen en vullen.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Moselland Riesling Classic.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 925 mg
  • vezels 12 g
Tags

Vega falafel-slawraps met homemade tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga fala­fel-sla­wraps met ho­me­ma­de tzat­zi­ki

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 200 g notenrijst

Breng een ruime pan water met zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 1 komkommer

Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

4
4
  • ½ tl zout

Rasp de helft van de komkommer en meng met het zout. Doe in een bolzeef en hang 10 min. boven een kom, zodat het vocht eruit lekt.

5
5
  • 5 trostomaten

Snijd ondertussen de rest van de komkommer in blokjes. Was de tomaten, snijd in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 15 g peterselie

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.

7
7
  • 470 g vega falafel

Leg de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

8
8

Spoel ondertussen voor de tzatziki de komkommerrasp onder koud stromend water en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.

9
9
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Meng met de yoghurt, knoflook, peper en eventueel zout.

10
10
  • 150 g rauwkost radijsmix

Schep de komkommerblokjes, tomaat, peterselie, radijsmix en dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 4 kropjes kropjes babyromainesla

Haal de blaadjes sla los. Snijd de kern van de kropjes fijn en meng door de rijstsalade.

12
12

Zet de slabladeren, rijstsalade, falafel en tzatziki in schalen op tafel en laat iedereen zijn eigen slawrap samenstellen en vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.