Steak de boeuf op z'n Ma­rok­kaans met dub­be­le groen­te­stamp

Het rundvlees krijgt een flinke smaakboost door de Marokkaanse kruiden.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het rundvlees krijgt een flinke smaakboost door de Marokkaanse kruiden. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en winterpeen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan water met een beetje zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Giet af.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 2/3 van de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om.
  3. Bestrooi ondertussen de steak met de ras el hanout, peper en zout. Schuif het uimengsel iets opzij en doe de steak de boeuf in de pan. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  4. Neem de steak de boeuf uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg het water toe aan het achtergebleven uimengsel en laat 5 min. op laag vuur zachtjes pruttelen. Verwarm de melk in de magnetron of steelpan tegen de kook aan.
  5. Giet de aardappelen en winterpeen af. Voeg de boter, de verwarmde melk en de mosterd toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg de andijvie in delen toe en stamp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Serveer de andijvie-wortelstamppot met de steak en uienjus.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Camden Park Shiraz.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 980 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Steak de boeuf op z'n Marokkaans met dubbele groentestamp

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf op z'n Ma­rok­kaans met dub­be­le groen­te­stamp

1
1
  • 800 g Carisma aardappelen
  • 800 g winterpeen

Schil de aardappelen en winterpeen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan water met een beetje zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Giet af.

2
2
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

3
3
  • 50 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 4 steaks de boeuf
  • 2 tl ras el hanout

Bestrooi ondertussen de steak met de ras el hanout, peper en zout.

5
5

Schuif het uimengsel iets opzij en doe de steak de boeuf in de pan. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
6

Neem de steak de boeuf uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

7
7
  • 150 ml kraanwater

Voeg het water toe aan het achtergebleven uimengsel en laat 5 min. op laag vuur zachtjes pruttelen.

8
8
  • 75 ml melk

Verwarm de melk in de magnetron of steelpan tegen de kook aan.

9
9
  • 25 g boter
  • 2 el mosterd

Giet de aardappelen en winterpeen af. Voeg de boter, de verwarmde melk en de mosterd toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree.

10
10
  • 250 g fijngesneden andijvie

Voeg de andijvie in delen toe en stamp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Serveer de andijvie-wortelstamppot met de steak en uienjus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.