Wit­te win­ter­stamp­pot met bies­look & ge­bak­ken cho­ri­zo

Hollandse aardappelen en groenten, Spaanse chorizo en Antilliaanse kruiden. Dit is wat je noemt een wereldse stamppot. Letterlijk en figuurlijk.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hollandse aardappelen en groenten, Spaanse chorizo en Antilliaanse kruiden. Dit is wat je noemt een wereldse stamppot. Letterlijk en figuurlijk. 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
  2. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Snijd de bieslook fijn.
  3. Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen.
  4. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo en colombokruiden 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak ondertussen het witlof 6 min. in het achtergebleven bakvet.
  5. Giet de aardappelen en knolselderij af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen, knolselderij en het kookvocht tot puree. Meng het witlof en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de stukjes chorizo.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Witte winterstamppot met bieslook & gebakken chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te win­ter­stamp­pot met bies­look & ge­bak­ken cho­ri­zo

1
  • 750 g kruimige aardappelen
  • 500 g knolselderij

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.

2
  • 250 g chorizo
  • 20 g bieslook

Verwijder het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Snijd de bieslook fijn.

3
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen.

4
  • 2 tl colombo kruiden

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo en colombokruiden 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Schep regelmatig om.

5

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak ondertussen het witlof 6 min. in het achtergebleven bakvet.

6

Giet de aardappelen en knolselderij af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen, knolselderij en het kookvocht tot puree.

7

Meng het witlof en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de stukjes chorizo. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.