Pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en saus van avo­ca­do en spi­na­zie

Al eens kamut gegeten? Of makreel in avocadosaus? Lekker verrassend!

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Al eens kamut gegeten? Of makreel in avocadosaus? Lekker verrassend! 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Was de radijsjes en snijd in kwarten. Snijd de spinazie grof.
  2. Breng een pan ruim water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  4. Haal ondertussen met een soeplepel 1 kopje kookvocht uit het pastawater. Pureer de avocado, knoflook, de helft van de spinazie en het pastawater met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Giet de pasta af en meng het citroenrasp, de avocadosaus en de rest van de spinazie erdoor. Verdeel met de radijs, makreel en pijnboompitten over de borden en serveer met de citroenparten. Serveer direct.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Flaxbourne Pinot Grigio.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Penne met gerookte makreel en saus van avocado en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en saus van avo­ca­do en spi­na­zie

1
1
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 1 teen knoflook

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

2
2
  • 1 citroen
  • 1 bos radijs
  • 300 g spinazie

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Was de radijsjes en snijd in kwarten. Snijd de spinazie grof.

3
3
  • 300 g kamutpenne

Breng een pan ruim water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.

4
4
  • 65 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.

5
5

Haal ondertussen met een soeplepel 1 kopje kookvocht uit het pastawater.

6
6

Pureer de avocado, knoflook, de helft van de spinazie en het pastawater met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Giet de pasta af en meng het citroenrasp, de avocadosaus en de rest van de spinazie erdoor.

8
8
  • 260 g gerookte makreelfilet

Verdeel met de radijs, makreel en pijnboompitten over de borden en serveer met de citroenparten. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.