Azi­a­ti­sche ge­po­cheer­de kip en ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel

De kip kook je zacht in bouillon. Wat een goede combi met alle groenten!

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De kip kook je zacht in bouillon. Wat een goede combi met alle groenten! 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg met 1 ongepelde teen knoflook op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven. Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.
  2. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Breng een pan met een laag water aan de kook. Hang er een metalen vergiet of bolzeef in. Deze mag het water niet raken. Leg de broccoli erin, doe de deksel op de vergiet en stoom de broccoli in 8 min. gaar.
  3. Schil ondertussen de gember en snijd de helft in plakjes. Rasp of snijd de rest van de gember fijn. Breng een pan met het water, de gemberplakjes, de andere teen knoflook (gepeld) en een mespunt zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken. Leg de kipfilets in deze bouillon en pocheer 10 min. Zorg ervoor dat je de bouillon tegen de kook aan houdt, maar dat hij niet kookt.
  4. Meng de sojasaus met de fijngesneden gember en de olie. Meng door de broccoli en paksoi.
  5. Neem de aardappelen en knoflook uit de oven. Druk de knoflook uit het velletje, prak fijn en meng door de hüttenkäse. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie. Schep het aardappelkruim eruit en meng met de hüttenkäse. Schep het mengsel terug in de aardappelen.
  6. Neem de kipfilets uit de bouillon, halveer in de lengte en bestrijk 1 kant met de sambal. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets 2 min. op de sambalkant. Verdeel de kip,aardappelen en broccolisalade over de borden. Schep een lepel bouillon op de kip en serveer. Lekker met extra sambal.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Bak de kip dan zonder deze met sambal te bestrijken en serveer de sambal er apart bij.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Kuentz-Bas Pinot Blanc Tradition.

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 730 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Aziatische gepocheerde kip en gepofte zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche ge­po­cheer­de kip en ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappelen

Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht.

3
3
  • 1 teen knoflook

Leg met de ongepelde teen knoflook op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven.

4
4

Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.

5
5
  • 500 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Breng een pan met een laag water aan de kook.

6
6

Hang er een metalen vergiet of bolzeef in. Deze mag het water niet raken. Leg de broccoli erin, doe de deksel op de vergiet en stoom de broccoli in 8 min. gaar.

7
7
  • 4 cm verse gember

Schil ondertussen de gember en snijd de helft in plakjes. Rasp of snijd de rest van de gember fijn.

8
8
  • 1 liter kraanwater
  • 1 teen knoflook

Breng een pan met het water, de gemberplakjes, de andere teen knoflook (gepeld) en een mespunt zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.

9
9
  • 2 kipfilets

Leg de kipfilets in deze bouillon en pocheer 10 min. Zorg ervoor dat je de bouillon tegen de kook aan houdt, maar dat hij niet kookt.

10
10
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 400 g gesneden paksoi

Meng de sojasaus met de fijngesneden gember en de olie. Meng door de broccoli en paksoi.

11
11
  • 100 g hüttenkäse

Neem de aardappelen en knoflook uit de oven. Druk de knoflook uit het velletje, prak fijn en meng door de hüttenkäse.

12
12

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie.

13
13
  • 200 g hüttenkäse

Schep het aardappelkruim eruit en meng met de hüttenkäse. Schep het mengsel terug in de aardappelen.

14
14
  • 1 el sambal manis

Neem de kipfilets uit de bouillon, halveer in de lengte en bestrijk 1 kant met de sambal. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets 2 min. op de sambalkant.

15
15

Verdeel de kip, aardappelen en broccolisalade over de borden. Schep een lepel bouillon op de kip en serveer. Lekker met extra sambal.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Bak de kip dan zonder deze met sambal te bestrijken en serveer de sambal er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.