Knap­pe­ri­ge ta­co's met bo­nen­stoof en fe­ta

Een dagje zonder vlees? Helemaal geen straf met deze heerlijke taco’s.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Een dagje zonder vlees? Helemaal geen straf met deze heerlijke taco’s. 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Was de paprika’s en halveer ze, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprikablokjes samen met de zhug 3 min. op hoog vuur. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur stoven.
  4. Snijd ondertussen de rest van de paprika in dunne reepjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in 3 gelijke stukken en snijd deze stukken in de lengte in reepjes. Snijd 1 limoen in partjes. Snijd de koriander grof en verkruimel de feta.
  5. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Breng het kidneybonenmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de gesneden groenten, limoenpartjes, koriander, feta en sla over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee en wil je het gerecht minder pittig hebben? Voeg dan minder zhug toe dan het recept voorschrijft.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Santa Julia Malbec.

Tip:

Zhug is een pikant specerijenmengsel uit Jemen en bevat o.a. karwijzaad, komijn, korianderblad en chilipeper. Zonder toegevoegd zout.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 47 2016, Allerhande Box

Knapperige taco's met bonenstoof en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge ta­co's met bo­nen­stoof en fe­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 800 g kidneybonen

Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 2 rode paprika's

Was ondertussen de paprika’s en halveer ze, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 el (arachide)olie
  • 1½ tl zhug
  • 800 g tomatenblokjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprikablokjes samen met de zhug 3 min. op hoog vuur. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur stoven.

5
5
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de rest van de paprika in dunne reepjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

6
6
  • 1 limoen
  • 15 g koriander
  • 150 g feta

Snijd in 3 gelijke stukken en snijd deze stukken in de lengte in reepjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof en verkruimel de feta.

7
7
  • 12 tacoschelpen

Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Breng het kidneybonenmengsel op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 200 g ijsbergsla

Verdeel samen met de gesneden groenten, limoenpartjes, koriander, feta en sla over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee en wil je het gerecht minder pittig hebben? Voeg dan minder zhug toe dan het recept voorschrijft.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.