Snel­le spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Pasta met vezelrijke twist.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met vezelrijke twist. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakmix, knoflook en de Italiaanse kruiden 3 min.
  2. Voeg het gehakt toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Bak 5 min. Voeg, als het water kookt, de spaghetti en eventueel wat zout toe en kook 12 min.
  3. Voeg ondertussen de tomatenblokjes en eventueel zout toe aan het gehakt en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper.
  4. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Schep de saus erover en bestrooi met de kaas.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

bewaartip:

Maak een dubbele hoeveelheid van de saus en vries de helft in. Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Op de gezondere toer, Allerhande Box week 50 2016

Snelle spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 2 tenen knoflook

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 600 g Italiaanse roerbakmix
  • 2 sachets Italiaanse kruiden*

Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakmix, knoflook en de Italiaanse kruiden 3 min.

3
3
  • 1 schaal mager rundergehakt
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg het gehakt toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Bak 5 min.

4
4
  • 300 g volkorenspaghetti

Voeg, als het water kookt, de spaghetti en eventueel wat zout toe en kook 12 min.

5
5
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg ondertussen de tomatenblokjes en eventueel zout toe aan het gehakt en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 90 g geraspte belegen 48+ kaas

Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Schep de saus erover en bestrooi met de kaas.

bewaartip:

Maak een dubbele hoeveelheid van de saus en vries de helft in. Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.