In­di­a­se zalm­cur­ry met wil­de spi­na­zie en kik­ker­erw­ten

Gember, kruidenpasta, kokosmelk: in deze smaakvolle curry proef je India.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Gember, kruidenpasta, kokosmelk: in deze smaakvolle curry proef je India. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de rijst toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, fijngesneden gember en currypasta 3 min. op laag vuur.
  2. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de spinazie grof. Voeg toe en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met partjes limoen.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Viñas del Vero Gewurztraminer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Indiase zalmcurry met wilde spinazie en kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se zalm­cur­ry met wil­de spi­na­zie en kik­ker­erw­ten

1
1
  • 150 g zilvervliesrijst

Breng een ruime pan water aan de kook, voeg de rijst toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 2 uien
  • 4 cm verse gember
  • 2 tomaten

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

3
3
  • 1 el (arachide)olie
  • 2 el kruidenpasta mild curry

Verhit de olie in een wok en fruit de ui, fijngesneden gember en currypasta 3 min. op laag vuur.

4
4
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 g kikkererwten

Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en kikkererwten toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 300 g zalmfilet
  • 400 g wilde spinazie

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de spinazie grof. Voeg toe en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is.

7
7
  • 1 limoen

Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.