Pas­ta-oven­scho­tel met ge­gril­de pa­pri­ka, gei­ten­kaas en ser­ra­no­ham

Dat je met bier zo lekker kunt koken, bewijst deze ovenschotel met Affligem Blond.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dat je met bier zo lekker kunt koken, bewijst deze ovenschotel met Affligem Blond. 4 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de farfalle 10 min. in een pan water met zout. Kook ondertussen de spruitjes 6 min. Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer door en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend het bier en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer de saus regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de serranoham in stukjes. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Meng de pasta en spruitjes met de ham, paprika en gedroogde oregano in een ovenschaal. Meng de saus erdoor. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep erdoor. Bak 20 min. in het midden van de oven.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.475 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pasta-ovenschotel met gegrilde paprika, geitenkaas en serranoham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta-oven­scho­tel met ge­gril­de pa­pri­ka, gei­ten­kaas en ser­ra­no­ham

1
1
  • 300 g farfalle
  • 700 g geschoonde spruitjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de farfalle 10 min. in een pan water met zout. Kook ondertussen de spruitjes 6 min.

2
2
  • 40 g boter
  • 40 g bloem

Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer door en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 150 ml Affligem Blond
  • 150 ml kippenbouillon

Voeg al roerend het bier en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer de saus regelmatig.

4
4
  • 160 g serranoham
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Snijd ondertussen de serranoham in stukjes. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes.

5
5
  • 1 el gedroogde oregano

Meng de pasta en spruitjes met de ham, paprika en gedroogde oregano in een ovenschaal. Meng de saus erdoor.

6
6
  • 125 g verse geitenkaas naturel 45+

Verkruimel de geitenkaas erboven en schep erdoor. Bak 20 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.