Groen­te­bur­ger met spi­na­zie en zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

Met deze groenteburger van wortel, mais en paprika mis je je stukje vlees helemaal niet!

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met deze groenteburger van wortel, mais en paprika mis je je stukje vlees helemaal niet! 4 personen
2 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de aardappelen in frites van 4 cm. Schep in een kom om met 3 el olie en eventueel zout, leg op een licht ingevette bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  2. Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang 2 el sap op. Snijd de venkel in dunne halve ringen. Verhit 1 el olie in een wok en bak de venkel, knoflook en spinazie met het sinaasappelsap, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de burgers 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Schep het basilicum door de aardappelfrites. Meng de sinaasappelpartjes door de groenten. Serveer de burgers met de groenten en aardappelfrites.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Groenteburger met spinazie en zoete-aardappelfrites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­bur­ger met spi­na­zie en zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de aardappelen in frites van 4 cm.

2
2
  • 3 el arachideolie

Schep in een kom om met de olie en eventueel zout, leg op een licht ingevette bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

3
3
  • 2 sinaasappels

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang 2 el sap op.

5
5
  • 1 venkelknol
  • 1 teen knoflook

Snijd de venkel in dunne halve ringen en de knoflook fijn.

6
6
  • 1 el arachideolie
  • 400 g wilde spinazie

Verhit de olie in een wok en bak de venkel, knoflook en spinazie met het sinaasappelsap, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 1 el arachideolie
  • 4 groenteburgers

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de burgers 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

8
8
  • 15 g basilicum

Schep het basilicum door de aardappelfrites. Meng de sinaasappelpartjes door de groenten. Serveer de burgers met de groenten en aardappelfrites.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.