Ge­stoom­de sprui­ten met ket­jap en se­sam­zaad

Oer-Hollandse spruiten met een Aziatische twist door de ketjap en het sesamzaad.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Oer-Hollandse spruiten met een Aziatische twist door de ketjap en het sesamzaad. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de spruiten schoon. Doe in een hapjespan met een laag water van 1 cm en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur koken. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur. Klop een dressing van de ketjap manis en sambal oelek en de helft van het sesamzaad. Meng de spruiten met de dressing en garneer met de rest van het sesamzaad.

serveertip:

Lekker met volkorenrijst en gebakken kipfilet (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoom­de sprui­ten met ket­jap en se­sam­zaad

1
1
  • 700 g spruiten

Maak de spruiten schoon. Doe in een hapjespan met een laag water van 1 cm en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur koken.

2
2

Giet af en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 1 el sesamzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 2 el ketjap manis
  • ½ el sambal oelek

Klop een dressing van de ketjap manis, sambal oelek en de helft van het sesamzaad.

5
5

Meng de spruiten met de dressing en garneer met de rest van het sesamzaad.

serveertip:

Lekker met volkorenrijst en gebakken kipfilet (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.