Zwar­te-bo­nen­sa­la­de met fe­ta & ge­bak­ken cour­get­te

Het ideale gerecht om een beetje Amerika je keuken in te halen.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het ideale gerecht om een beetje Amerika je keuken in te halen. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • platte schaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in plakjes en de tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Klop van 2 el citroensap, 3 el olijfolie, peper en eventueel zout een dressing. Snijd de platte peterselie fijn en rucola grof. Verkruimel de feta. Meng de bonen met de peen julienne, peterselie, rucola, feta en de dressing op een platte schaal. Schep de courgette om met het citroenrasp en verdeel over de bonensalade.

serveertip:

Houd je van pittig? Bak dan ½ tl chilivlokken mee met de courgette.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 545 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Zwarte-bonensalade met feta & gebakken courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwar­te-bo­nen­sa­la­de met fe­ta & ge­bak­ken cour­get­te

1
1
  • 2 courgette
  • 2 tenen knoflook

Snijd de courgettes in plakjes en de tenen knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 800 g zwarte bonen
  • 1 citroen

Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 20 g platte peterselie
  • 75 g rucola
  • 150 g feta

Klop van 2 el citroensap, de olijfolie, peper en eventueel zout een dressing. Snijd de platte peterselie fijn en rucola grof. Verkruimel de feta.

5
5
  • 150 g peen julienne

Meng de bonen met de peen julienne, peterselie, rucola, feta en de dressing op een platte schaal.

6
6

Schep de courgette om met het citroenrasp en verdeel over de bonensalade.

serveertip:

Houd je van pittig? Bak dan ½ tl chilivlokken mee met de courgette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.