Stamp­pot dub­be­le groen­ten met zoe­te aard­ap­pel

Lekker gezond: met extra veel groenten en net even wat minder vlees per persoon.

(273)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lekker gezond: met extra veel groenten en net even wat minder vlees per persoon. 4 personen
3 273

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Kook de aardappelen met de boerenkool en witte kool in water met eventueel zout in 15 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui en spekreepjes 6 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en bak nog 6 min. Schep regelmatig om.
  3. Giet de aardappelen en kool af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen en kool met de mosterd tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken. Schep de stamppot op 4 borden, verdeel het uienmengsel erover en serveer.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot dubbele groenten met zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot dub­be­le groen­ten met zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 1 kg zoete aardappel
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 300 g gesneden witte kool

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Kook de aardappelen met de boerenkool en witte kool in water met eventueel zout in 15 min. gaar.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 3 rode uien
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui en spekreepjes 6 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en bak nog 6 min. Schep regelmatig om.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Giet de aardappelen en kool af, maar vang een kopje van het kookvocht op.

4
4
  • 2 el grove mosterd

Stamp met de pureestamper de aardappelen en kool met de mosterd tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken. Schep de stamppot op 4 borden, verdeel het uienmengsel erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.