Ge­gril­de var­kens­fi­let met ker­rie­bloem­kool en pu­ree

In de puree zitten extra veel groenten verstopt, dat is mooi meegenomen!

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht In de puree zitten extra veel groenten verstopt, dat is mooi meegenomen! 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)
  • grillpan
  • aluminiumfolie
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Meng ondertussen de olie met de kerrie. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en schep met ¾ van de kerrieolie om in de ovenschaal. Bestrooi met extra kerrie naar smaak. Bak de bloemkool ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra olie als de bloemkool te droog wordt.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie. Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkool.

serveertip:

Lekker met geroosterde hazelnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde varkensfilet met kerriebloemkool en puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de var­kens­fi­let met ker­rie­bloem­kool en pu­ree

1
1
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 800 g knolselderij

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 700 g bloemkool

Meng ondertussen de olie met de kerrie. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en schep met ¾ van de kerrieolie om in de ovenschaal.

3
3

Bestrooi met extra kerrie naar smaak. Bak de bloemkool ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4

Besprenkel eventueel na 10 min. met extra olie als de bloemkool te droog wordt.

5
5
  • 220 g scharrelvarkensfiletlapjes

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper en eventueel zout

6
6

Gril het vlees in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.

7
7
  • 100 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.

8
8
  • 10 g platte peterselie

Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkool.

serveertip:

Lekker met geroosterde hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.