Vis-groen­te-cous­cous­pak­ket­je

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip 4 stukken bakpapier van 40 x 40 cm.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en de knoflook fijn. Doe de tomaten en knoflook met de tomatenpuree, peen, tabasco, couscous en het kokend water in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om. Verdeel het couscousmengsel over de stukken bakpapier. Verdeel de kabeljauw erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille fijn en bestrooi de vis ermee.
  3. Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Bak de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar Neem uit de oven, vouw voorzichtig open en serveer direct.

Tip:

Eten er kinderen mee? Verwerk de tabasco dan niet in het gerecht, maar serveer deze apart erbij.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

video

En pa­pil­lot­te

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Vis-groente-couscouspakketje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis-groen­te-cous­cous­pak­ket­je

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip per persoon 1 stuk bakpapier van 40 x 40 cm.

2
2
  • 4 trostomaten
  • 1 teen knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 g rauwkost peen julienne
  • 1 tl tabasco red peppersauce
  • 200 g couscous
  • 200 ml kokend water

Snijd de tomaten in blokjes en de knoflook fijn. Doe de tomaten en knoflook met de tomatenpuree, peen, tabasco, couscous en het kokend water in een kom.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om.

4
4
  • 500 g verse kabeljauw

Verdeel het couscousmengsel over de stukken bakpapier. Verdeel de kabeljauw erover.

En papillotte

Instructievideo

00:42 min.

5
5
  • 15 g dille

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille fijn en bestrooi de vis ermee.

6
6

Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Bak de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar

7
7

Neem uit de oven, vouw voorzichtig open en serveer direct.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.