Ste­vi­ge groen­te­soep

Deze maaltijdsoep met quinoa, cavolo nero en harissa brengt je in mediterrane sferen.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Deze maaltijdsoep met quinoa, cavolo nero en harissa brengt je in mediterrane sferen. 4 personen
2 17

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero nog fijner. Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat op middelhoog vuur 10 min. met de deksel op de pan koken. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de soep over de borden en breng op smaak met de harissa.

variatietip:

In plaats van de pot bouillon kun je ook kippenbouillontabletten of gevogeltefond (pot 380 ml) gebruiken.

Tip:

Je kunt de rest van de cavolo nero gebruiken in bijvoorbeeld een omelet. Kijk op ah.nl/allerhande voor inspiratie.

bewaartip:

Dit is een heerlijke soep om te maken voor het weekend. Soep over? Neem het restant op maandag in een thermoskan mee naar je werk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Stevige groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ste­vi­ge groen­te­soep

1
1
  • 400 ml kippenbouillon
  • 800 ml kokend water
  • 200 g cavolo nero

Breng de bouillon met het water aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero nog fijner.

2
2
  • 3 stengels bleekselderij
  • 150 g quinoa

Voeg de cavolo nero, bleekselderij en quinoa toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook.

3
3

Laat op middelhoog vuur 10 min. met de deksel op de pan koken. Breng eventueel op smaak met zout.

4
4
  • 2 el harissa

Verdeel de soep over de borden en breng op smaak met de harissa.

variatietip:

In plaats van de pot bouillon kun je ook kippenbouillontabletten of gevogeltefond (pot 380 ml) gebruiken.

bewaartip:

Dit is een heerlijke soep om te maken voor het weekend. Soep over? Neem het restant op maandag in een thermoskan mee naar je werk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.