Sa­la­de van biet­jes, lin­zen, wal­no­ten en gei­ten­kaas

Een voedzame, luxe salade, lekker als (meeneem)lunch. En binnen 10 minuten klaar.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een voedzame, luxe salade, lekker als (meeneem)lunch. En binnen 10 minuten klaar. 4 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de linzen uitlekken en spoel onder koud stromend water. Hak de walnoten grof en snijd de dille fijn. Halveer de limoen en pers uit.
  2. Meng de linzen met de dille, het limoensap, de geraspte bietjes en olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de kaas erover en garneer met de walnoten.

bereidingstip:

Je kunt de linzen, dille, biet, het limoensap en de olie de avond ervoor al mengen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Salade van bietjes, linzen, walnoten en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van biet­jes, lin­zen, wal­no­ten en gei­ten­kaas

1
1
  • 360 g linzen

Laat de linzen uitlekken en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 60 g walnoten
  • 15 g dille
  • 1 limoen

Hak de walnoten grof en snijd de dille fijn. Halveer de limoen en pers uit.

3
3
  • 400 g geraspte bietjes
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de linzen met de dille, het limoensap, de geraspte bietjes en olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 125 g verse geitenkaas naturel 45+

Verkruimel de kaas erover en garneer met de walnoten.

bereidingstip:

Je kunt de linzen, dille, biet, het limoensap en de olie de avond ervoor al mengen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.