Ma­ca­ro­ni-broc­co­li­scho­tel uit de oven

Maak deze ovenschotel van te voren klaar, de oven doet de rest.

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Maak deze ovenschotel van te voren klaar, de oven doet de rest. 4 personen
2 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovalen ovenschaal (Ø 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃ en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Kook ondertussen de macaroni 4 min. en giet af. Kook ondertussen ook de broccoli 2 min. en giet af. Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in de oven.

Tip:

Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren bereiden. Maak 'm helemaal klaar om in de oven te zetten. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016, Op de gezondere toer

Macaroni-broccolischotel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni-broc­co­li­scho­tel uit de oven

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien

Verwarm de oven voor op 180 ℃ en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.

2
2
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 300 g volkorenmacaroni
  • 500 g broccoliroosjes

Kook ondertussen de macaroni 4 min. en giet af. Kook ondertussen ook de broccoli 2 min. en giet af.

4
4

Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover.

5
5
  • 100 g geraspte 30+ kaas
  • 1 tl paprikapoeder

Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.