Cous­cous met abri­ko­zen en kaas

Ook als je snel klaar moet zijn, kun je best exotisch koken. Deze couscous heeft door de abrikozen en kruiden een Marokkaans tintje.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ook als je snel klaar moet zijn, kun je best exotisch koken. Deze couscous heeft door de abrikozen en kruiden een Marokkaans tintje. 4 personen
2 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een schaal, schenk het kokend water erover en laat 10 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, komijn en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en het basilicum in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Klop de rest van de olie met de honing tot een dressing.
  4. Roer de couscous los met een vork en meng de dressing, hutspotgroenten, abrikozen, het basilicum en amandelschaafsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de kaas erover en serveer.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016

Couscous met abrikozen en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met abri­ko­zen en kaas

1
1
  • 300 g couscous
  • 350 ml kokend water
  • 2 tenen knoflook

Doe de couscous in een schaal, schenk het kokend water erover en laat 10 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 800 g fijngesneden hutspotgroenten
  • 3 tl gemalen komijn (djinten)

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, komijn en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 75 g gewelde abrikozen zonder pit
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en het basilicum in reepjes.

4
4
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 6 el arachideolie
  • 3 el bloemenhoning

Klop de olie met de honing tot een dressing.

6
6

Roer de couscous los met een vork en meng de dressing, hutspotgroenten, abrikozen, het basilicum en amandelschaafsel erdoor.

7
7
  • 150 g blue d'auvergne 50+

Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de kaas erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.