Beef­bur­ger met zoe­te-aard­ap­pelfri­tes en broc­co­li­sa­la­de

Perfecte combinatie. Een smakelijke burger met verrassend ándere frites.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Perfecte combinatie. Een smakelijke burger met verrassend ándere frites. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Meng de parten in een kom met de olie, de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de beefburgers in 15 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook 3 min. in water met wat zout. Giet af en spoel onder koud stromend water (blancheren). Laat goed uitlekken. Halveer de ui, snijd in reepjes en meng met de broccoli, tomaatjes met olie uit het bakje en peper.
  4. Verdeel de aardappelen, burgers en broccolisalade over de borden. Besprenkel de salade met de dressing.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Settesoli Syrah Nero d'Avola.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.415 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Beefburger met zoete-aardappelfrites en broccolisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beef­bur­ger met zoe­te-aard­ap­pelfri­tes en broc­co­li­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Meng de parten in een kom met de olie, de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
4
  • 4 magere beefburgers paddenstoel en salie

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de beefburgers in 15 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 750 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook 3 min. in water met wat zout.

6
6

Giet af en spoel onder koud stromend water (blancheren). Laat goed uitlekken.

7
7
  • 1 rode ui
  • 130 g zongedroogde tomaatjes

Halveer de ui, snijd in reepjes en meng met de broccoli, tomaatjes met olie uit het bakje en peper.

8
8
  • 110 ml Amelander Verse sladressing

Verdeel de aardappelen, burgers en broccolisalade over de borden. Besprenkel de salade met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.