Pa­pri­kao­me­let met sa­la­de

Ideaal gerecht voor doordeweeks: lekker makkelijk, zó klaar en zonder vlees en vis, dus iedereen smult ervan.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Ideaal gerecht voor doordeweeks: lekker makkelijk, zó klaar en zonder vlees en vis, dus iedereen smult ervan. 4 personen
3 5

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren en harissa los met peper en eventueel zout. Laat de paprika uitlekken. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui over de pannen en bak al roerend 4 min. Schenk het eimengsel erbij. Verdeel de paprikareepjes erover. Doe de deksel op de pan en laat de omeletten 6 min. op laag vuur garen.
  2. Maak ondertussen de salade. Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel af en laat uitlekken. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes.
  3. Meng de kikkererwten met de munt, komkommer, peen, feta en de rest van de olie. Halveer de omeletten en serveer met de salade.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.015 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016

Paprikaomelet met salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­kao­me­let met sa­la­de

1
1
  • 6 eieren
  • 2 tl harissa
  • 295 g pot geroosterde rode & gele paprika

Klop de eieren en harissa los met peper en eventueel zout. Laat de paprika uitlekken.

2
2
  • 4 el arachideolie
  • 175 g uiensnippers

Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui over de pannen en bak al roerend 4 min.

3
3

Schenk het eimengsel erbij. Verdeel de paprikareepjes erover. Doe de deksel op de pan en laat de omeletten 6 min. op laag vuur garen.

4
4
  • 400 g kikkererwten

Maak ondertussen de salade. Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel af en laat uitlekken.

5
5
  • 15 g munt
  • 1 komkommer

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes.

6
6
  • 150 g peen julienne
  • 150 g feta
  • 3 el arachideolie

Meng de kikkererwten met de munt, komkommer, peen, feta en olie.

7
7

Halveer de omeletten en serveer met de salade.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.