Var­kens­haas met rijst en man­go

In een exotische bui? Dit Zuid-Amerikaans gerecht met fruit en bonen doet lekker zonnig aan, en staat ook nog eens zó op tafel.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht In een exotische bui? Dit Zuid-Amerikaans gerecht met fruit en bonen doet lekker zonnig aan, en staat ook nog eens zó op tafel. 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 8 min. gaar en giet af. Doe terug in de pan, doe de deksel erop en laat staan tot gebruik.
  2. Meng ondertussen 2 el olie met 2 el Jamaican jerk en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 10 min. goudbruin en gaar.
  3. Maak ondertussen de salsa. Snijd de koriander fijn. Snijd de mango in kleinere blokjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes en mango met de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika met de rest van de Jamaican jerk en eventueel zout 3 min. op hoog vuur. Spoel de bonen af en laat goed uitlekken. Neem de pan van het vuur en meng de paprika met de bonen en de rest van de koriander door de rijst.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016

Varkenshaas met rijst en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met rijst en man­go

1
1
  • 162½ g gele rijst

Kook de rijst in 8 min. gaar en giet af. Doe terug in de pan, doe de deksel erop en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 2 el jamaican jerk
  • 500 g scharrel varkenshaas

Meng ondertussen de olie met de jamaican jerk en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel.

3
3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 10 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 15 g koriander
  • 175 g mangosalade
  • 1 tomaat

Maak ondertussen de salsa. Snijd de koriander fijn. Snijd de mango in kleinere blokjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

5
5

Meng de tomatenblokjes en mango met de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 puntpaprikamix

Snijd ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 1 el arachideolie
  • 1 el jamaican jerk

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika met de jamaican jerk en eventueel zout 3 min. op hoog vuur.

8
8
  • 400 g zwarte bonen

Spoel de bonen af en laat goed uitlekken. Neem de pan van het vuur en meng de paprika met de bonen en de rest van de koriander door de rijst.

9
9

Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer met de tomaten-mangosalsa bij de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.