Snel­le spi­na­zie­stamp­pot met ge­hakt­bal­le­tjes

Supersnelle stamppot van knapperige groenten, met lekker dikke stroop-ui-mosterdjus.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Supersnelle stamppot van knapperige groenten, met lekker dikke stroop-ui-mosterdjus. 4 personen
3 45

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen de aardappelpuree in 5 min. op 750 watt in de magnetron. Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet erin. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op. Doe de zilveruitjes, 50 ml uitjesvocht, het water, de stroop en de mosterd in de hapjespan en breng aan de kook. Laat de uienjus op hoog vuur 3 min. koken.
  4. Meng ondertussen de spinazie met de rest van de mosterd en de rauwkost door de puree en verdeel over de borden. Schep de balletjes en de uienjus erover.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.325 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016, Allerhande Box week 45 2016

Snelle spinaziestamppot met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le spi­na­zie­stamp­pot met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 25 g boter
  • 1 schaal Zweedse gehaktballetjes

Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2
2
  • 800 g aardappelpuree met boter

Verwarm ondertussen de aardappelpuree in 5 min. op 750 watt in de magnetron.

3
3
  • 600 g spinazie

Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 320 g zoetzure zilveruitjes

Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet erin. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op.

5
5
  • 50 ml kraanwater
  • 3 el Maestrichter fruitstroop
  • ½ el grove mosterd

Doe de zilveruitjes, 50 ml uitjesvocht, het water, de stroop en de mosterd in de hapjespan en breng aan de kook. Laat de uienjus op hoog vuur 3 min. koken.

6
6
  • 1 el grove mosterd
  • 150 g rauwkost komkommer

Meng ondertussen de spinazie met de rest van de mosterd en de rauwkost door de puree en verdeel over de borden. Schep de balletjes en de uienjus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.