Boek­weit­pan­nen­koek­jes met blau­we bes­sen

Een torentje volkorenvreugd op de vroege ochtend met als bonus de blauwe bes als vitamine C bom.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans ontbijt Een torentje volkorenvreugd op de vroege ochtend met als bonus de blauwe bes als vitamine C bom. 4 personen
3 16

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven een kom. Schenk al roerend met een garde de melk erbij, zodat er een glad beslag ontstaat. Voeg de eieren toe en klop erdoor.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er 3 hoopjes beslag in en bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin. Keer na 3 min. Leg de pannenkoekjes op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel. Bak in totaal 4 pannenkoekjes per persoon.
  3. Maak op elk bord een stapeltje van 4 pannenkoekjes of maak 1 grote pannenkoekentoren, waar iedereen van af kan pakken. Verdeel de bessen erover, besprenkel met de ahornsiroop en serveer. Lekker!

bewaartip:

Je kunt het beslag de avond van tevoren al maken. Bewaar in de koelkast en roer voor gebruik goed door.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 835 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boek­weit­pan­nen­koek­jes met blau­we bes­sen

1
  • 100 g boekweitmeel
  • 100 g volkorenbloem
  • 16 g bakpoeder
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout

Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven een kom.

2
  • 350 ml halfvolle melk
  • 2 eieren

Schenk al roerend met een garde de melk erbij, zodat er een glad beslag ontstaat. Voeg de eieren toe en klop erdoor.

3
  • 50 g boter

Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er 3 hoopjes beslag in en bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin. Keer na 3 min.

4

Leg de pannenkoekjes op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel.

5

Bak in totaal 4 pannenkoekjes per persoon. Maak op elk bord een stapeltje van 4 pannenkoekjes of maak 1 grote pannenkoekentoren, waar iedereen van af kan pakken.

6
  • 150 g blauwe bessen
  • 4 el ahornsiroop

Verdeel de bessen erover, besprenkel met de ahornsiroop en serveer. Lekker!

bewaartip:

Je kunt het beslag de avond van tevoren al maken. Bewaar in de koelkast en roer voor gebruik goed door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.