Var­kens­haas met zoet­zu­re saus en krui­di­ge bloem­kool

Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees. 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de kriel en kook in een ruime pan water met wat zout in 15 min. gaar. Giet af en laat zonder deksel droogstomen.
  2. Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Meng voor de saus in een kommetje de ketchup, ketjap manis en azijn. Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter tot heel heet en bak de varkenshaas in 5 min. op hoog vuur goudbruin van buiten en rosé vanbinnen. Keer halverwege. Neem de varkenshaas uit de pan en leg op een bord, bedek met aluminiumfolie of een deksel.
  4. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en laat 1 min. koken. Voeg de saus en de boter toe en roer door. Leg de varkenshaas terug in de pan en laat 3 min. zachtjes pruttelen op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  5. Voeg ondertussen de bloemkoolroosjes toe aan het kokende water en kook in 5 min. beetgaar. Giet af en schenk de chimichurri-dressing erover.
  6. Verdeel de varkenshaas, kriel en bloemkool over de borden en schenk de saus over de varkenshaas en eventueel over de krieltjes.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. Je kunt ook zelf een chimichurridressing maken: meng 4 el olijfolie met 1 teen fijngesneden knoflook, 2 tl gedroogde tijm, 1 tl zeezout en de blaadjes van 1 bakje basilicum (15 g) in de vijzel of in een bakje van de staafmixer. Voeg 1 tl gedroogde rozemarijn, 1/2 fijngesneden rode peper en 2 el rode wijnazijn toe. Schep om en voeg 1 el water toe als je de dressing te dik vindt.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Trivento Malbec Reserve.

serveertip:

Eten er kinderen mee? Giet de chimichurrie-dressing niet over de bloemkool, maar serveer deze apart erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.225 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Varkenshaas met zoetzure saus en kruidige bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met zoet­zu­re saus en krui­di­ge bloem­kool

1
1
  • 1 kg kriel

Halveer de kriel en kook in een ruime pan water met wat zout in 15 min. gaar. Giet af en laat zonder deksel droogstomen.

2
2
  • 6 el ketchup
  • 3 el ketjap manis
  • 1½ el azijn

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Meng voor de saus in een kommetje de ketchup, ketjap manis en azijn.

3
3
  • 500 g malse varkenshaas
  • 2 el (olijf)olie

Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout.

4
4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter tot heel heet en bak de varkenshaas in 5 min. op hoog vuur goudbruin van buiten en rosé vanbinnen. Keer halverwege.

5
5

Neem de varkenshaas uit de pan en leg op een bord, bedek met aluminiumfolie of een deksel.

6
6
  • 100 ml kraanwater
  • 30 g boter

Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en laat 1 min. koken. Voeg de saus en de boter toe en roer door.

7
7

Leg de varkenshaas terug in de pan en laat 3 min. zachtjes pruttelen op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

8
8
  • 700 g bloemkoolroosjes
  • 2 sachets chimichurri-dressing*

Voeg ondertussen de bloemkoolroosjes toe aan het kokende water en kook in 5 min. beetgaar. Giet af en schenk de chimichurri-dressing erover.

9
9

Verdeel de varkenshaas, kriel en bloemkool over de borden en schenk de saus over de varkenshaas en eventueel over de krieltjes.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. Je kunt ook zelf een chimichurridressing maken: meng 4 el olijfolie met 1 teen fijngesneden knoflook, 2 tl gedroogde tijm, 1 tl zeezout en de blaadjes van 1 bakje basilicum (15 g) in de vijzel of in een bakje van de staafmixer. Voeg 1 tl gedroogde rozemarijn, 1/2 fijngesneden rode peper en 2 el rode wijnazijn toe. Schep om en voeg 1 el water toe als je de dressing te dik vindt.

serveertip:

Eten er kinderen mee? Giet de chimichurrie-dressing niet over de bloemkool, maar serveer deze apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.