Flamm­ku­chen met rauw­kost en fris­se to­ma­ten­dip

Dunne, knapperige deegbodem belegd met krokant spek en romig ei.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 18 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Dunne, knapperige deegbodem belegd met krokant spek en romig ei. 4 personen
2 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in ringen. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng voor de flammkuchen de crème fraîche met de nootmuskaat en peper. Rol het deeg uit de pizzakit op een met bakpapier beklede bakplaat en trek het aan alle kanten iets verder uit tot het de hele bakplaat bedekt. Bestrijk met de crème fraîche, maar houd 1 el achter. Verdeel de spekreepjes en de ui erover. Breek de eieren boven de flammkuchen en bak ca. 18 min. in de oven.
  3. Meng ondertussen voor de dipsaus (voor de rauwkost) de achtergehouden crème fraîche met de tomatensaus uit de pizzakit. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in lange repen.
  4. Neem de flammkuchen uit de oven en snijd in stukken. Serveer de tomatendip met de tomaten, worteltjes en komkommer erbij.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Cave de Beblenheim Pinot Blanc.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 2.015 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Flammkuchen met rauwkost en frisse tomatendip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flamm­ku­chen met rauw­kost en fris­se to­ma­ten­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 duobak gerookte magere spekreepjes
  • 4 uien

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de uien in ringen.

3
3

Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 250 g crème fraîche
  • 1 tl nootmuskaat

Meng voor de flammkuchen de crème fraîche met de nootmuskaat en peper.

5
5
  • 1 pizzakit

Rol het deeg uit de pizzakit op een met bakpapier beklede bakplaat en trek het aan alle kanten iets verder uit tot het de hele bakplaat bedekt.

6
6
  • 4 eieren

Bestrijk met de crème fraîche, maar houd 1 el achter. Verdeel de spekreepjes en de ui erover. Breek de eieren boven de flammkuchen en bak ca. 18 min. in de oven.

7
7

Meng ondertussen voor de dipsaus (voor de rauwkost) de achtergehouden crème fraîche met de tomatensaus uit de pizzakit.

8
8
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in lange repen.

9
9
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g geschrapte worteltjes

Neem de flammkuchen uit de oven en snijd in stukken. Serveer de tomatendip met de tomaten, worteltjes en komkommer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.