Do­nuts met mat­cha­gla­zuur

Homemade donuts met groen glazuur zonder kleurstof.

  • gebak
  • 10 stuks
    • 45 min. bereiden
    • 2 u. 15 min. wachten
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Homemade donuts met groen glazuur zonder kleurstof. 10 stuks
2 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • appelboor
  • ronde uitsteekvorm (Ø 8-10 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm, neem van het vuur en schenk in de kom van de keukenmachine. Meng de gist en kristalsuiker erdoor en laat 10 min. staan. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem, eieren, gesmolten boter een mespunt zout en de suiker aan de melk toe. Meng in de keukenmachine met deeghaak tot een samenhangend ietwat plakkerig deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Dek de kom af en laat het deeg op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.
  2. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg nogmaals door. Rol uit tot een lap van 1½ cm dik. Steek met de uitsteekring cirkels uit het deeg uit en steek met de appelboor nog een gat uit het midden. Vorm met deeg dat overblijft ook weer donuts. In totaal 10 stuks. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met en schone theedoek en laat nog 30 min. rijzen.
  3. Verhit de olie in een koekenpan tot 170 °C. Bak de donuts per 3 stuks in 2 min. lichtbruin in de hete olie. Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de donuts. Laat uitlekken op keukenpapier en 30 min. afkoelen.
  4. Doe de poedersuiker en 2 tl matchapoeder in een kom en meng het kraanwater erdoor zodat een dik, lopend glazuur ontstaat. Meng de kokos met de rest van de matcha. Dip de donuts aan de bovenkant in het glazuur en vervolgens in de matcha-kokos. Laat 30 min. drogen.
Voedingswaarden (per stuk)
Tags

Donuts met matchaglazuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Do­nuts met mat­cha­gla­zuur

1
1
  • 125 ml volle melk
  • 1 zakje droge gist
  • 1 el fijne kristalsuiker

Verwarm de melk tot lauwwarm, neem van het vuur en schenk in de kom van de keukenmachine. Meng de gist en kristalsuiker erdoor en laat 10 min. staan.

2
2
  • 50 g boter
  • 425 g bloem
  • 3 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 1 el fijne kristalsuiker

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem, eieren, gesmolten boter een mespunt zout en de suiker aan de melk toe.

3
3

Meng in de keukenmachine met deeghaak tot een samenhangend ietwat plakkerig deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.

4
4

Dek de kom af en laat het deeg op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.

5
5

Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg nogmaals door. Rol uit tot een lap van 1½ cm dik.

6
6

Steek met de uitsteekring cirkels uit het deeg uit en steek met de appelboor nog een gat uit het midden. Vorm met deeg dat overblijft ook weer donuts. In totaal 10 stuks.

7
7

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met en schone theedoek en laat nog 30 min. rijzen.

8
8
  • 750 ml arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan tot 170 °C. Bak de donuts per 3 stuks in 2 min. lichtbruin in de hete olie. Keer halverwege.

9
9

Bak zo ook de rest van de donuts. Laat uitlekken op keukenpapier en 30 min. afkoelen.

10
10
  • 200 g poedersuiker
  • 2 tl matchapoeder
  • 1½ el kraanwater

Doe de poedersuiker en matchapoeder in een kom en meng het kraanwater erdoor zodat een dik, lopend glazuur ontstaat.

11
11
  • 50 g gemalen kokos
  • 1 tl matchapoeder

Meng de kokos met de matcha. Dip de donuts aan de bovenkant in het glazuur en vervolgens in de matcha-kokos. Laat 30 min. drogen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.