Ha­zel­noot-sneeuw­bal­len

Deze koekjes smelten in je mond en horen bij de feestdagen. Vervang eventueel de hazelnoten door evenveel amandelen, walnoten of pecannoten.

  • gebak
  • 30 stuks
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Deze koekjes smelten in je mond en horen bij de feestdagen. Vervang eventueel de hazelnoten door evenveel amandelen, walnoten of pecannoten. 30 stuks
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje. Schraap het merg eruit en doe in een kom.
  2. Voeg de boter en 75 g poedersuiker toe. Mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig.
  3. Maal de hazelnoten in de keukenmachine in 1 min. tot meel. Mix de bloem, het hazelnootmeel en zout met de mixer op de laagste stand totdat het mengsel deeg wordt.
  4. Vorm ballen ter grootte van een pingpongbal. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Let op dat ze niet bruin worden.
  5. Neem uit de oven en doe de rest van de poedersuiker in een kommetje. Rol de warme koekjes erdoor. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

bereidingstip:

Voor traditionele halvemaantjes, maak je halve maantjes uit het deeg in plaats van balletjes.

bewaartip:

Je kunt deze koekjes maximaal 5 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.

video

Koek­doos­je vou­wen

DIY - 00:33 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hazelnoot-sneeuwballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­zel­noot-sneeuw­bal­len

1

Verwarm de oven voor op 165 °C.

2
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje. Schraap het merg eruit en doe in een kom.

3
  • 250 g boter
  • 75 g poedersuiker

Voeg de boter en poedersuiker toe. Mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig.

4
  • 125 g hazelnoten
  • 300 g bloem
  • ½ tl zout

Maal de hazelnoten in de keukenmachine in 1 min. tot meel. Mix de bloem, het hazelnootmeel en zout met de mixer op de laagste stand totdat het mengsel deeg wordt.

5

Vorm ballen ter grootte van een pingpongbal. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Let op dat ze niet bruin worden.

6
  • 125 g poedersuiker

Neem uit de oven en doe de rest van de poedersuiker in een kommetje. Rol de warme koekjes erdoor. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

Tip: Rol ze voor een extra wit laagje nogmaals door de poedersuiker.

7

Lekker!

bereidingstip:

Voor traditionele halvemaantjes, maak je halve maantjes uit het deeg in plaats van balletjes.

bewaartip:

Je kunt deze koekjes maximaal 5 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.