Pa­trijs met ge­roos­ter­de aard­ap­pel en to­maat & ge­blan­cheer­de as­per­ge­tips

Patrijs kun je qua smaak vergelijken met kip, maar dan wat voller en meer uitgesproken. Lekker met aardappels en asperges!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Patrijs kun je qua smaak vergelijken met kip, maar dan wat voller en meer uitgesproken. Lekker met aardappels en asperges! 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Vul de holtes van de patrijzen met het worstvlees. Meng de paprikapoeder met 4 el olie en bestrijk hier de buitenkant van de patrijzen mee. Breng de patrijzen op smaak met peper en eventueel zout. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslee.
  2. Halveer de aardappelen, besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van een poot. Bak de patrijzen en aardappelen in het midden van de oven tot de thermometer een temperatuur van 62 °C aangeeft. Dit duurt ca. 45 min. Bedruip de patrijzen elke 15 min. met het bakvet. Rooster de laatste 15 min. de tomaten aan de tak mee.
  3. Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Besprenkel de asperges en slamelange met de olijfolie frisse citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de patrijzen met de aardappel, tomaat, asperges en sla op een platte schaal.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse kervel.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 89 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Patrijs met geroosterde aardappel en tomaat & geblancheerde aspergetips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­trijs met ge­roos­ter­de aard­ap­pel en to­maat & ge­blan­cheer­de as­per­ge­tips

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 400 g venkel-tijmworsten
  • 4 patrijzen

Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Vul de holtes van de patrijzen met het worstvlees.

3
3
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el olijfolie

Meng de paprikapoeder met de olie en bestrijk hier de buitenkant van de patrijzen mee.

4
4

Breng de patrijzen op smaak met peper en eventueel zout. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslee.

5
5
  • 750 g cherry aardappeltjes
  • 1 el olijfolie

Halveer de aardappelen, besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Steek de vleesthermometer in het dikste deel van een poot.

7
7

Bak de patrijzen en aardappelen in het midden van de oven tot de thermometer een temperatuur van 62 °C aangeeft. Dit duurt ca. 45 min.

8
8
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Bedruip de patrijzen elke 15 min. met het bakvet. Rooster de laatste 15 min. de tomaten aan de tak mee.

9
9
  • 200 g groene aspergetips

Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water (blancheren).

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

10
10
  • 40 g slamelange landkers
  • 2 el olijfolie frisse citroen

Besprenkel de asperges en slamelange met de olijfolie frisse citroen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Serveer de patrijzen met de aardappel, tomaat, asperges en sla op een platte schaal.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse kervel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.