Ge­gril­de man­tel­schel­pen met wa­ter­kers en si­naas­ap­pel

Mantelschelpen zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Dep ze droog voor je ze kort grilt. Dan zijn ze nog mals, maar wel met een krokant laagje.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Mantelschelpen zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Dep ze droog voor je ze kort grilt. Dan zijn ze nog mals, maar wel met een krokant laagje. 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd in stukken.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.
  3. Meng 2 el sinaasappelsap met de vissaus en de helft van de zoete chilisaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en de bosui in ringen.
  4. Meng de noedels, sinaasappelpartjes, dressing, koriander en bosui in een kom. Verdeel de waterkers over de bordjes. Verdeel de noedels erover.
  5. Dep de mantelschelpen droog en schep om met de rest van de chilisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mantelschelpen 3 min. Keer halverwege.
  6. Leg op elk bordje 3 mantelschelpen en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 475 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de man­tel­schel­pen met wa­ter­kers en si­naas­ap­pel

1
  • 50 g mihoen

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd in stukken.

2
  • 2 sinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

3

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

4
  • ½ el vissaus
  • 2 el zoete chilisaus
  • 15 g koriander
  • 1 bosuitje

Meng 2 el sinaasappelsap met de vissaus en de zoete chilisaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en de bosui in ringen.

5
  • 75 g waterkers

Meng de noedels, sinaasappelpartjes, dressing, koriander en bosui in een kom. Verdeel de waterkers over de bordjes. Verdeel de noedels erover.

6
  • 12 mantelschelpen
  • 2 el zoete chilisaus

Dep de mantelschelpen droog en schep om met de rest van de chilisaus.

7

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mantelschelpen 3 min. Keer halverwege.

8

Leg op elk bordje 3 mantelschelpen en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.